HSPL regler

OBS! En del av reglerna för HSPL kommer att ändras till nästa säsong. 

Regler för ligan:
1. Tävlingen arrangeras av Hearthstonepodden. Deltagare måste vara registrerade för att kunna deltaga i ligan (Registrering för HSPL).

2. Ligan är öppen för alla med ett registrerat battlenetkonto EU. Standardformatet är det som gäller

3. Antal spelare i ligan kan variera från säsong till säsong och det är arrangören som bestämmer antalet spelare i ligan.

4. Hearthstonepoddens patreons har alltid en garanterad plats i ligan (om de väljer att registrera sig den angivna veckan innan vanlig tid) i övrigt är det registreringsdatumet som ger förtur till platserna i ligan vid händelse av att ligans platser inte räcker till.

5. Registreringen skall vara inskickad senast kl 23.59 fredagen innan den veckan då ligan startar.

6. Om två spelare hamnar på första plats med samma poäng efter ligans slut avgör inbördes möte. Vid händelse av oavgjort i inbördes möte avgörs segraren genom en extra match.

  • Matcherna:

1. Varje vecka spelar varje spelare 1-3 omgångar i matcher som avgör genom singelmöten. Spelarna kommer själva överens om när matchen ska spelas  dock inom ramen för den pågående omgången. En omgång innebär tisdag kl 00.00 -söndag kl 23.59, (måndagen är avsedd som administrativ tid för arrangören). Om mer än en match spelas under en vecka kan matcherna spelas i den ordning som passar spelarna.

2. Matcherna för den aktuella omgången kommer att finnas under rubriken HSPL tabellen. Spelarna kommer att benämnas med sin battletag för att enkelt kunna adda varandra på Hearthstone.

3. Vinnaren i matchen rapporterar resultatet på hemsidan:

  • Rubrik = Omgång ”X”
  • Vinnare ”battletag”
  • Förlorare ”battletag”
  • Valfritt att skicka med en screenshots på vinsten.

En screenshots över vinsten är inget krav från vår sida men vid en tvist över matchresultatet blir det den spelare som kan uppvisa en bild över vinsten som tillika tilldelas vinsten.

4. Rapportering måste ske innan kl 23:59 på söndagen. om ingen spelare har skickat in resultat inom gällande tid döms matchen till oavgjort.

5. Vinst ger 2 poäng, oavgjort ger 1 poäng och förlust ger 0 poäng.

6. Ett resultat kan överklagas med en skriftlig motivering eller bildbevis till arrangören senast upptill en vecka efter att den aktuella omgången spelades. Arrangören har fullt mandat att avgöra tvisten. Överklagan skickas till hspl.reg@gmail.com

Inaktivitet:

1. En spelare som inte får svar från sin motspelare ska meddela arrangören via hspl.reg@gmail.com.

2. Om det visar sig att en spelare blir inaktiv (inte svara på vänförfrågningar och inte spelar matcher) får denne ett mejl som måste besvaras innom nästa omgång annars förlorar spelaren sin plats i ligan. Motståndare till den inaktive tilldelas vinsterna.

3. Om en spelare under begränsad tid får förhinder att spela ska detta meddelas. Vi har då möjlighet att vid enstaka tillfällen göra förändringar och undantag i spelschemat. VI kan förhindra att du inte avstängd pga. inaktivitet.

Lekar:

1. Spelarna får byta lek när man vill under ligan.

Vinsten:

Segraren i HSPL kommer att få medverka i ett avsnitt av Hearthstonepodden