HSPL regler

OBS! En del av reglerna för HSPL kommer att ändras till nästa säsong. 

Regler för ligan:

 1. Tävlingen arrangeras av Hearthstonepodden. Deltagare måste vara registrerade för att kunna deltaga i ligan (Registrering för HSPL).
 2. Ligan är öppen för alla med ett registrerat battlenetkonto EU. Standardformatet är det som gäller
 3. Antal spelare i ligan kan variera från säsong till säsong och det är arrangören som bestämmer antalet spelare i ligan.
 4. Registreringen skall vara inskickad senast kl 23.59 fredagen innan den veckan då ligan startar.
 5. Om två spelare hamnar på första plats med samma poäng efter ligans slut avgör inbördes möte. Vid händelse av oavgjort i inbördes möte avgörs segraren genom en extra match.

Matcherna:

 1. Varje vecka spelar varje spelare 1-3 omgångar i matcher som avgör genom singelmöten. Spelarna kommer själva överens om när matchen ska spelas via meddelandefunktionen på hearthstonepodden.se dock inom ramen för den pågående omgången. En omgång innebär tisdag kl 00.00 -söndag kl 23.59, (måndagen är avsedd som administrativ tid för arrangören). Om mer än en match spelas under en vecka kan matcherna spelas i den ordning som passar spelarna.
 2. Vinnaren i matchen rapporterar resultatet på hemsidan. En screenshot över vinsten är inget krav från vår sida men vid en tvist över matchresultatet blir det den spelare som kan uppvisa en bild över vinsten som tillika tilldelas vinsten.
 3. Rapportering måste ske innan kl 23:59 på söndagen. Om ingen spelare har skickat in resultat inom gällande tid döms matchen till oavgjort.
 4. Vinst ger 2 poäng, oavgjort ger 1 poäng och förlust ger 0 poäng.
 5. Ett resultat kan överklagas med en skriftlig motivering eller bildbevis till arrangören senast upptill en vecka efter att den aktuella omgången spelades. Arrangören har fullt mandat att avgöra tvisten. Överklagan skickas via meddelandefunktionen till någon av oss.

Inaktivitet:

 1. En spelare som inte får svar från sin motspelare ska meddela arrangören via meddelandefunktionen.
 2. En spelaren som inte får svar från sin motståndare och som anser sig gjort allt i dess makt för att spela omgångens match ska fylla i vinst för sin egen del sista dagen för gällande omgång. Om motståndaren i detta fall inte överklagat resultatet tilldelas vinsten genom WO till spelaren som rapporterat  i matchen.
 3. Om det visar sig att en spelare blir inaktiv (inte svara på vänförfrågningar och inte spelar matcher) får denne ett meddelande som måste besvaras inom nästa omgång annars förlorar spelaren sin plats i ligan. Motståndare till den inaktive tilldelas vinsterna.
 4. Om en spelare valt att lämna ligan kan inte denne inte senare under ligan återfå platsen eller någon annan ta platsen. I resterande matcher i ligan tilldelas vinsten till motståndaren av den som lämnat ligan.
 5. Om en spelare under begränsad tid får förhinder att spela ska detta meddelas. Om arrangören bedömer skälen rimliga nog kan spelaren få möjlighet att stå över kommande omgångar upp till högst 4 st. Vi kan förhindra att du inte avstängd pga. inaktivitet under dessa omgångar.

Lekar:

 1. Spelarna får byta lek när man vill under ligan.

Vinsten:

 1. Segraren i HSPL kommer att få medverka i ett avsnitt av Hearthstonepodden