#24 – Zoo vs Mid-druid

Robert och Magnus spelar en match och analyserar den i detalj.

Robert streamade på Twitch och spelade in samtidigt.

Snart kommer också listan med kort i de lekar som Magnus och Robert spelade med.


9 kommentarer till #24 – Zoo vs Mid-druid

 • Charlotte  skriver:

  Hej grabbar!
  Började spela bara för några månader sedan men fastnade snabbt. Började köra ”hjärndöda” secret pala då jag lyckades få mysterious challanger rätt tidigt.
  Har provat på en del annat, bl.a freeze mage, zoolock och aggro shaman, men inte lyckats riktigt lika bra. Tycker det är svårt att bygga egna lekar och få dem välbalanserade.
  Kommit till rank 12 som bäst hittills men saknar också som ni andra tiden att klättra (ja uppåt då 😉 med familj och annat.
  Men roligt att min 7-åring fastnat totalt för HS och vi brukar spela tillsammans! Snart får man väl stryk av honom 😉

  Förresten….
  Rankningslista:
  1.
  2.
  3.
  osv…

  ALLTSÅ klättrar man upp till 1, överst på listan ;D

  Tack för en grym podcast, keep it up!

 • Erik  skriver:

  Jämför rankingsystemet med seriesystemet inom idrott, t.ex fotboll.
  Allsvenskan (Legend?)
  Superettan
  Division 1
  Div. 2
  Div. 3
  Etc…
  Vedertaget är att man klättrar i divisionerna, alltså går upp en division vid uppflyttning. Lägre siffra, men högre division. Själv tänker jag likadant om rankerna i HS 🙂

  Tack för en grym podcast!

 • Dennis Johansson  skriver:

  Angående diskussionen klättra uppåt eller neråt så skrev jag nog fel sista jag kommentera. För jag anser man klättrar uppåt då varje steg uppåt gör en bättre. Exempelvis så går ett lag som vunnit division 3 upp till division 2. Kommer laget sist i division 3 går laget ner till division 4.
  Har också en udda fråga, efter fått viss framgång med en mechpriest finns de andra udda combos som skulle kunna funka?

 • Magnus  skriver:

  Jätteintressant att höra er spela en match ”live” och inte alls så svårt att hänga med som ni kanske upplevde det själva. En toppenidé att kommentera en förinspelad match dock. Jag hade spelat lite annorlunda än er vid vissa tillfällen och det kanske är därför jag inte har lika bra rank som ni – lärde mig kanske något av ert spelande alltså.

  Speciellt roligt med de lekar ni spelade – har gått uselt för mig med Zoolock trots att det ska vara en Tier 1-lek nu – och har precis samlat dust till en midrange-druid och behöver lite tips för hur jag ska spela den.

  PS Man klättrar såklart UPP i rank.

 • Pellikanen  skriver:

  Klart det heter att man klättrar uppåt, aldrig hört någon säga att den gick upp i rank när man förlorat. När man ligger 1a så är man högst upp över alla, (eller aa legend i det här fallet.) Förövrigt grym pod som vanligt

 • Cyradis  skriver:

  När jag tänker på rankingsystemet så tänker jag att jag förflyttas från vänster till höger. Alltså inte upp eller ner. Stjärnorna bygger ju på i sidled och det bläddrar över som i en bok ungefär.

  Men i skrift blir det nog att jag går upp i rank. När det går bra och vice versa.

  Tack för ännu ett bra avsnitt, även om jag tyckte det var lite svårt att följa med i hur bordet och händerna såg ut. Dessutom tyckte jag ni skulle diskuterat varandras beslut mer och hjälpt varandra.

  För övrigt saknar jag Tomas i podden, hoppas han är tillbaka snart!

  Mvh
  Cyradis

 • Joppe  skriver:

  Tror ni att blizzard påverkar metan igenom vilka quests de delar ut?
  Det kanske är därför man plötsligt möter massa warlock, alla kanske har fått en warlock quest samma dag?

 • Crazy  skriver:

  Man klättrar upp, punkt.

  Det där med att spela en match under poddens gång sög, helt ärligt.
  Det är säkert intressant och bra att titta på youtube klipp då ni spelar mot varandra och säger hur ni tänker (jag tänker mig 2 videos med varsin POV eller en lång med ena efter den andra). Men inget format för en podcast. Det blir mycket att hålla i huvudet, bådas händer, liv, vad ni kör för lekar, vad ni drar, hur ni tänker, alla nya mana cost efter Emperor osv. Eftersom jag alltid lyssnar när jag jobbar har jag ju dessutom jobbet att tänka på så jag kan inte skriva ner saker eller se på en youtube video medans jag lyssnar.
  Jag tror däremot ni kan va inne på något med att kommentera en redan befintlig match men det behövs nog lite mer slipning ändå om det ska funka med enbart ljud och lätt att minnas. Istället för att kommentera en hel match, kanske ta upp specifika rundor från utvalda matcher där ni tycker att det vände eller avgjordes, smarta drag eller liknande som en sorts highlight? På det viset behöver man inte minnas mer än vad som är vitalt för just den och kanske nästkommande runda.

  I övrigt blir ni bättre och bättre, tack för trevlig podcast 🙂

 • Thomas  skriver:

  Misstakes there made, iaf enligt mig.

  1: tycker endast att du borde sparat en piloten och 1 wild growth i mulligan.

  2: tycker som Henke att du borde spelat din wild growth på turn 7, men det visade sig iofs att det hade varit rätt att spara den eftersom du kunde dra 2 kort på turn 10 för att få kombon.

  3: ett jättestort misstag! Lägg inte ut ena kombodelen för att rensa bordet. Du hade andra val som rensade nästan lika mycket och gett dig bättre bräde. Du skulle fått många framtida draws för andra delen av combon.

  4: försök att slå lite mer face de sista turerna där. Så länge inte Magnus har lethal så har du övertaget att han måste rensa ditt hela tiden, och han hade redan använt 2 implosions, 2 abusive, 1 bane of doom och en moral coil. Fanns inte så mycket kvar att ge honom bra trades.

  Detta e bara några egna åsikter 🙂 Gl hf i sändningen av avsnitt 25,

Skriv en kommentar

Du får använda dessa html-taggar och -attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.